Şehit Türkmen Tekin Anaokulu

Güzelyurt Mh. 19 Mayıs Bulvarı No 2/C Yunusemre, Manisa
Vizyon
Kaliteden ödün vermeyen, sevgi, güven, huzur odaklı, lider bir kurum olmak. Çocuklarımızı bugüne ve geleceğe hazırlarken, onların akademik başarısı yüksek, lider ruhlu, bilimsel düşünebilen, kendine güvenen, yenilikçi, çağdaş bireyler olmalarını sağlamak ve çocuklarımızı kazanımlarını etrafına yayabilen topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmektir.
Misyon
Her öğrencimizin ayrı bir cevher olduğunun bilinciyle onların kişisel gelişim düzeyleri, ilgi ve ihtiyaçları gözetilerek, çağdaş ve güncel eğitim programları ve yaklaşımları ile özgün, yaratıcı, güvenli, gelişimi destekleyen ve sevgi dolu bir çevrede çocuklarımızın var olan yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve gelişmesine yardımcı olmak; Yenilikçi, çalışkan, değerlerine sahip çıkan, kendine ve çevresine saygılı, sevmeyi bilen, doğaya ve çevreye duyarlı, özgüveni yüksek, milli-manevi değerlerine bağlı ve bunların yanı sıra akademik başarısı yüksek bireyler yetiştirmektir. Özgün ve yenilikçi,okul-aile işbirliği odaklı eğitim anlayışı ile kaliteli hizmet vermektir.
Başarılar
2020-2021 eğitim - öğretim yılında yapılan ´Şimdi Spor Zamanı´´ adlı e-twinnig projesi Okul Müdürümüz Şirin AKYOL EKİNCİ ve İrem SOYUMTÜRK tarafından yürütülmüş olup kalite etiketiyle ödüllendirilmiştir. 2021-2022 Eğitim-öğretim yılında okulumuzda 5-a sınıfı Ayşe İZİ öğretmenimiz tarafından “My Right My Left Green ” adlı e twinning projesi yürütülmekte,projemizle öğrencilerimize erken çocukluk döneminde doğaya saygı ve doğa bilincinin oluşturulması sağlanmıştır, Ayşe İZİ tarafından yürütülen proje kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. yine 2021-2022 eğitim-öğretim yılında okulumuz 5-b sınıfı öğretmeni Nilgün ÖZKADİR tarafından “Workshop World” adlı e twinning projesi yürütülmüş, projemizle yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımı ve atölye çalışmaları ile çocukların yaratıcı yönlerinin geliştirilmesi hedeflenmiş, proje kapsamında çeşitli sergi ve yarışmalara katılarak çocukların özgüven kazanması sağlanmıştır. Nilgün ÖZKADİR tarafından yürütülen proje kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.
Öğretim Şekli :Okulumuzda ikili ve tam gün eğitim verilmektedir.
08:00/12:30-13:00/17:30
Dogalgaz
Şehir içi dolmuş hattı 3 ve 12 numara
Yerleşim Yeri
Okulumuz yerleşim bölgesinde sağlık kuruluşlarına ve civar okullara yürüme mesafesindedir.
4KM
120 Öğrenci
Sportif Etkinlikler
yıllık sosyal faaliyet planı çerçevesinde gezi ve sosyal faaliyetler yapılmaktadır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı çocuk kulübü faaliyetlerimiz içerisinde Celal Bayar Üniversitesi ile yapılan protokolümüz doğrultusunda "sporla yeşeren fidanlar projesi" okulumuzda uygulanmaktadır.
Proje Çalışmaları
2020-2021 eğitim-öğretim yılında şimdi spor zamanı e twinning projesi yapılmıştır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılına "my right my left green" e twinning projesi yapılmıştır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında "workshop world e twinning" projesi yapılmıştır. paylaşarak öğreniyorum faaliyeti kapsamnında okul-sınıf kitaplıklarımızda bulunan toplam kitap sayısı 300 den 826´ya yükseltilmiştir.
Diğer Hususlar
okulumuz beyaz bayrak, beslenme dostu okuludur ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılından beri okulum temiz sertifikasyonu ile tescillenmiştir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılından beri okulum temiz sertifikasyonu ile tescillenmiştir. Her yıl okulum temiz sertifikasyon güncelleme başvuruları yapılarak, okulum sertifikasyonumuz devam ettirilmektedir.