T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / YUNUSEMRE - Şehit Türkmen Tekin Anaokulu

Haberler

Nis

Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığımız ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak yürütmüş olduğu "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla,okulumuz öğrenci velilerine duyuru yaparak gönüllülük esasıyla kampanyaya destek veren velilerimiz sayesinde öğrencilerimizle birlikte gıda kolileri hazırladık. İnsanlar arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi duyguları öğrencilerimize aktarmamıza vesile olan Kızılay'a ve öğrenci velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Mrt

Orman Haftası  kapsamında Muradiye Orman fidanlığına gezi düzenledik.Yaptığımız etkinlikle öğrencilerimizde ormanlar ve doğayı koruma,tohumdan fidana bitkilerin büyümesi konusunda farkındalık kazandılar.Bir ağacın tohumdan fidana büyüme aşamalarını gören öğrenciler, ağaç türlerini ve biyolojik çeşitliliği de tanıdılar.Öğrencilerimiz fidanlıkta saksılara kendilerine lavanta çiçeği diktiler.

Öğrenciler fidanlarını toprakla buluşturmak ve büyütmek için söz verdiler.Saksılarını eve götüren öğrencilerimiz,çiçeğin büyümesine şahitlik edecekler,bir canlının bakımı konusunda sorumluluk almaları sağlanacaktır.

Misafirperverlikleri için Muradiye Orman Fidanlığı Müdürlüğü'ne,çalışanlarına ve gezimiz için bizlere araç temin eden Yunusemre Belediye Başkanlığı'na çok teşekkür ederiz.

Mrt

TRT 1 Gönül Dağı dizisinde Yaşar karakterini canlandıran ünlü oyuncu Faruk KARAGÜL'ün okulumuzda yapmış olduğu varyate (kukla sanatı) gösterisi öğrencilerimiz tarafından keyifle izlendi.

Mrt

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı bu yıl yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası", öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını sağlamak adına okullardan etkinlikler düzenlemesi talebinde bulundu.Biz de okul olarak bu doğrultuda mutfak atölyesi,etkileşimli kitap okuma,sinema gezisi,kış çayı veli buluşmaları gibi etkinlikler düzenledik.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okul öncesi eylem planının ocak ayında belirlenen yazar daveti doğrultusunda; okulumuza davet edilen eğitimci yazarımız miniklerimize kitap yazım ve basım sürecinden bahsederek onlarla müzik eşliğinde oyunlar oynayacaktır. Yazdıkları kitap hakkında öğrencilerimizle sohbet edecek olan yazarımız, kitabı oyunlaştırarak öğrencilerle etkileşimli kitap okuma ve imza günü etkinliği gerçekleştirecektir.Davetimizi kırmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Eğer bir çocukla (hatta bebekle) kitap okuma deneyiminiz olduysa, bir şeyi anında fark edersiniz. Eğer kitabı “sadece” okursanız ve “sadece siz” okursanız, çocuk ilgisini hızla kaybeder ve ortamdan uzaklaşır ya da sizi başka bir etkinliğe çekmeye çalışır. Kimi yetişkinler bunu “çocuğum kitapları sevmiyor” olarak algılayabilir. Çoğu durumda ise, çocuk pasif okuma deneyiminden sıkılıyordur. Peki ne yapabiliriz? Neyse ki bu duruma bir çare var. Adı: Etkileşimli okuma.

Etkileşimli okuma, sadece yetişkinin metni okuduğu, çocuğun dinlediği pasif bir bir aktivite değil. Bolca konuşulan, soru sorulan, doğru sorularla farklı tepkilere ulaşılan bir yolculuk daha çok…

Okulumuz öğretmenlerine ve velilerimize Etkileşimli Kitap Okumanın ne olduğu,sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği ile ilgili EKOP ve Erken Okuryazarlık konusunda deneyimleri ve çalışmaları olan Erken Çocukluk Eğitimcisi Nihal EROĞLU tarafından bilgilendirme semineri verildi.Kendilerine davetimizi kırmadığı için çok teşekkür ediyoruz.

Seminerin ardından öğretmenlerimiz çocuklarla birlikte Aralık ayı boyunca proje eylem planı doğrultusunda etkileşimli kitap okuma çalışmaları gerçekleştirdiler.

Şbt

Eğitim, genellikle sadece ebeveynlerin ve öğretmenlerin sorumluluğu olarak görülür.Ancak okul olarak çocuğun bulunduğu çevrenin,ortamın öğrenme ve öğretemedeki etkisini biliyoruz.Bu düşünceyle yenilikçi öğrenme yaklaşımlarından(Reggio Emilia yaklaşımı) ve MEB Okul Öncesi Eğitim programındaki öğrenme merkezlerinin yer aldığı ideal sınıf düzeninden  ilham alarak sınıf ortamlarımızda değişikliğe gitmeye karar verdik. Sınıflarımızdaki materyaller ve mobilyalar oyuna, sorgulamaya olanak tanıyan ve  öğrencilerin öğrenme süreci doğrultusunda değişebilen ,esnek ,güncellenebilen doğal materyallerden (kozalak,taş,ahşap oyuncaklar vb.)meydana gelmektedir.Açık raflı dolaplar,çocuğun empati ve simetri duygusuna katkı sağlayan panel aynalar,ışıklı masalar,duyu masaları,yeşil bitkiler,balık ve su kaplumbağaları vb  kısacası ‘merak öğrenmeye açılan kapının anahtarıdır.’ Cümlesinden yola çıkarak  merak ve keşif duygusunu harekete geçirecek materyaller sınıflarda konumlandırılmıştır.Ayrıca öğrencilerin erken okuryazarlık becerilerini kazanmaları yönünde destek sağlayacak kara tahta ve yazı farkındalığı merkezleri sınıflarımızda aktif olarak kullanılmaktadır.

Öğretmenlerimize sınıfların değişimi esnasında yükseklisas tez konusu ‘Okul Öncesi Eğitim Programında Reggio Emilia yaklaşımı’ olması sebebiyle Okul Müdürü Sümeyya UZAN tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Temelli Mesleki Gelişim Eğitimleri kapsamında eğitim verilmiştir.Sınıflarımızın daha da anlamlı kullanılması adına eğitimlerimizi planlamaya devam etmekteyiz.

Amacımız Reggio Okulu olmak değil,( kültürümüz gereği bu zaten mümkün değildir,sadece ilham alınabilir.) MEB Müfredatı dışına çıkmadan

“Zihninizdeki çocuk imajını kırıp, çıplak gözlerinizle, karşınızdaki çocuğa bakarak, onu dinlerseniz gerçekten çocuğu görmeye başlayabilirsiniz” diyen  Reggio Emilia Yaklaşımından ilham alarak öğrencilerimize olması gereken sınıf ortamını hazırlamak,okul öncesi eğitim programının çocuğun ilgilerini yeteneklerini keşfetme açısından en önemli zaman dilimi olan serbest zamanı anlamlandırmak,çocukların okulda mutlu olmalarını sağlamaktır.

Tüm bunları gerçekleştirirken bizlere inanan,destek olan tüm velilerimize,Okul Aile Birliğimize sonsuz teşekkür ederiz.

Ara

Bakan Tekin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ne ilişkin şu bilgileri verdi: "Projemizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasıdır. Bu sayede öğrenciler, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini daha yakından tanıyacaklar, milletimizin kültür birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını yeniden keşfedeceklerdir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni okul öncesinden liseye tüm kademelerimizde öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun faaliyetler olarak gerçekleştirip hayata geçireceğiz. Her kademedeki öğrencilerimiz için ayrı ayrı eylem planları hazırladık. Bu eylem planlarını da yakın bir zamanda okullarımızla paylaşacağız. Projenin merkezine sözlük okuma etkinliğini aldık. Aile buluşmaları, etkileşimli kitap okumaları yapacağız. Uzmanlar davet edilecek, şiirler seçilecek ve çocuklarımıza seçilmiş beyitler ezberletilecek, Türk klasiklerini okuyacaklar. Dört dil becerisine yönelik olarak deneme, öykü ve benzeri yazılar üretecekler, videolar hazırlayacaklar, dijital platformlarda, afiş yarışmalarında Türkçeyi kullanacaklar. Tasarımlar yapacaklar, özgün sözcük yazma yarışmaları organize edilecek. Çocuklarımızın ilgisini çekecek bu alana yöneltecek bir dizi etkinlik hayatımızda olacak. Yapacağımız faaliyetlerle öğrencilerimizin kelime haznesini ve kavram bilgisini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda özellikle belirli yaş gruplarında faaliyetlerin tümü sözlük okuma etkinlikleriyle eş güdümlü devam edecek. Projemizin adında da vurguladığımız gibi dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize hep birlikte sahip çıkacağız."

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O'nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz..

Kas

Ekm

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL 100 BAYRAK SERGİMİZDE SİZLERİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ

TÖRENİMİZ 29 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ SAAT 13:00'DA OKULUMUZDA YAPILACAKTIR.

Ekm

Ekm

UZAY HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİME VE TEKNOLOJİYE MERAKLARININ ARTIRMAK ADINA, HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENEREK ZAMAN GEÇİRECEKLERİ PLANETARYUM (UZAY KÜRESİ) ÇADIRINDA FİLM GÖSTERİMİ, ASTRONOM EŞLİĞİNDE TELESKOP GÖZLEMİ VE GÜNEŞ SİSTEMİ TANITIMI ETKİNLİĞİMİZ.