SINIFLARIMIZI ÖĞRENMEYİ ÜST DÜZEYDE DESTEKLEYECEK ŞEKİLDE YENİLEDİK.

Eğitim, genellikle sadece ebeveynlerin ve öğretmenlerin sorumluluğu olarak görülür.Ancak okul olarak çocuğun bulunduğu çevrenin,ortamın öğrenme ve öğretemedeki etkisini biliyoruz.Bu düşünceyle yenilikçi öğrenme yaklaşımlarından(Reggio Emilia yaklaşımı) ve MEB Okul Öncesi Eğitim programındaki öğrenme merkezlerinin yer aldığı ideal sınıf düzeninden  ilham alarak sınıf ortamlarımızda değişikliğe gitmeye karar verdik. Sınıflarımızdaki materyaller ve mobilyalar oyuna, sorgulamaya olanak tanıyan ve  öğrencilerin öğrenme süreci doğrultusunda değişebilen ,esnek ,güncellenebilen doğal materyallerden (kozalak,taş,ahşap oyuncaklar vb.)meydana gelmektedir.Açık raflı dolaplar,çocuğun empati ve simetri duygusuna katkı sağlayan panel aynalar,ışıklı masalar,duyu masaları,yeşil bitkiler,balık ve su kaplumbağaları vb  kısacası ‘merak öğrenmeye açılan kapının anahtarıdır.’ Cümlesinden yola çıkarak  merak ve keşif duygusunu harekete geçirecek materyaller sınıflarda konumlandırılmıştır.Ayrıca öğrencilerin erken okuryazarlık becerilerini kazanmaları yönünde destek sağlayacak kara tahta ve yazı farkındalığı merkezleri sınıflarımızda aktif olarak kullanılmaktadır.

Öğretmenlerimize sınıfların değişimi esnasında yükseklisas tez konusu ‘Okul Öncesi Eğitim Programında Reggio Emilia yaklaşımı’ olması sebebiyle Okul Müdürü Sümeyya UZAN tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Temelli Mesleki Gelişim Eğitimleri kapsamında eğitim verilmiştir.Sınıflarımızın daha da anlamlı kullanılması adına eğitimlerimizi planlamaya devam etmekteyiz.

Amacımız Reggio Okulu olmak değil,( kültürümüz gereği bu zaten mümkün değildir,sadece ilham alınabilir.) MEB Müfredatı dışına çıkmadan

“Zihninizdeki çocuk imajını kırıp, çıplak gözlerinizle, karşınızdaki çocuğa bakarak, onu dinlerseniz gerçekten çocuğu görmeye başlayabilirsiniz” diyen  Reggio Emilia Yaklaşımından ilham alarak öğrencilerimize olması gereken sınıf ortamını hazırlamak,okul öncesi eğitim programının çocuğun ilgilerini yeteneklerini keşfetme açısından en önemli zaman dilimi olan serbest zamanı anlamlandırmak,çocukların okulda mutlu olmalarını sağlamaktır.

Tüm bunları gerçekleştirirken bizlere inanan,destek olan tüm velilerimize,Okul Aile Birliğimize sonsuz teşekkür ederiz.

18-02-202418-02-202418-02-202418-02-202418-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-2024

Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 12:10 - Görüntülenme: 57